Neurofeedback middels NeurOptimal® leert het centraal zenuwstelsel optimaal te functioneren. Men noemt het ook wel: fitness voor het brein.

De unieke en geavanceerde technologie is gericht op optimale flow en functie in en van het brein.

Het centraal zenuwstelsel is de spil in al onze lichamelijke en psychische processen. De hersenen spelen dus een centrale rol in ons geestelijk en lichamelijk welzijn. NeurOptimal® trainingen leren de hersenen hun volledige potentieel te benutten. De effecten hiervan zijn op alle lagen prettig merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Neurofeedback middels NeurOptimal® is een krachtige en veilige technologie voor diepgaande, veilige en welhaast moeiteloze persoonlijke transformatie.

Neurofeedback is een techniek om de hersenen te leren het lichaam beter te besturen. Als de hersenen niet optimaal functioneren, is dit vaak terug te zien in mentale, emotionele of fysieke onbalans. Ook vinden veel cognitieve, emotionele of lichamelijke problemen hun oorsprong in minder goed functionerende hersenen. Door de hersenen te trainen om beter hun taak uit te voeren, leren zij om beter voor het lichaam te zorgen, net zoals fysieke oefening de spieren kan trainen.

Een van de belangrijkste voordelen van deze techniek is dat het gebruik maakt van de veerkracht en het leervermogen van de hersenen zelf. Het zelfgenezend vermogen van het brein wordt aangesproken. Neurofeedback training is volledig niet invasief, d.w.z. dat er niets aan het lichaam toegevoegd of ontnomen wordt. In plaats van te proberen het lichaam van buiten te beïnvloeden, maakt de training het mogelijk voor de hersenen om zelf de basis van het probleem op te lossen door de balans en interne communicatie van de verschillende hersendelen te herstellen.Neurofeedback werkt voor zowel kinderen als volwassenen. Dankzij de flexibiliteit van het ontwikkelende kind, is neurofeedback zelfs bijzonder effectief bij kinderen. Hyperactiviteit, ADD/ADHD, woede-aanvallen en gedragsproblemen komen vaak voor bij kinderen en kunnen goed behandeld worden. Zodra de hersenen geleerd hebben om “normaal” te functioneren, is het effect meestal blijvend en komt terugval zelden voor. Omdat neurofeedback training de hersenen traint en in balans brengt, zijn de toepassingen niet beperkt tot herstel van letsel of omgaan met problemen: het kan ook waardevol zijn om gewoon te herstellen van de dagelijks stress of om het functioneren van de hersenen verder te optimaliseren. Professionele atleten, managers en topsporters kunnen zo bijvoorbeeld hun mentale flexibiliteit verbeteren en hun stressgevoeligheid verminderen (“peak performance training”).